De Stuivelaar

Welkom op de website van Buurttuin "De Stuivelaar" in Delfgauw. De tuin ligt middenin de wijk Emerald aan het Stuiverpad, tussen de Heemraadstraat en de Slagturverstraat. Sinds 2013 zorgt een groep enthousiaste buurtbewoners voor deze tuin. Met ruim 500m2 is er genoeg te doen en ruimte voor allerlei mooie bloemen, fruit, groente en lekkere geurige kruiden. Iedereen is hier welkom. Kom je binnenkort eens langs? Pluk gerust van de rozemarijn of tijm. Of kom je voor verse laurierbladen?

De Stuivelaar

Bryan onthult samen met de wethouder het bord de nieuwe naam van de buurttuin. (2019)

Houtsnippers

Het kostte een paar uur werk, maar alle paden hebben weer een vers laagje houtsnippers.

Hollands glorie

Mooi toch, die tulpen in al die kleuren?

Laatste nieuws

Oranje Fonds - Doe je mee?

NLDoet: Buurttuin Delfgauw in een nieuw jasje en Bijenwerkdag

Update 13 maart: We volgen het advies van het Oranjefonds en stellen de activiteit uit. De nieuwe datum zal later worden gecommuniceerd.

Zaterdag 14 maart 2020 gaan we vanaf 12:30 weer aan de slag voor NLDoet in de buurttuin. Meld je aan op de website van NLDoet als je wilt helpen. Hieronder lees je een overzicht van de klussen die gedaan moeten worden. Tot ziens op 14 maart!

De vlechtheg die de buurttuin omringt, wordt omgevormd tot een smalle maar strak geleide takkenril. Hiervoor moeten aan weerszijden steunpalen de grond in. De takkenril zorgt voor schaduw, voedsel en schuilplekken voor insecten en amfibieën.

De borders moeten worden opgehoogd met tuingrond zodat de tuin op niveau komt.

Een flinke hoeveelheid basaltpoeder geeft structuur aan de grond en zorgt ervoor dat invasieve plantsoorten wegblijven.

De pallets die de composthopen herbergen zijn aan vervanging toe.

Een aantal nieuwe groepen planten en kruiden mogen de grond in om later kleur en geur aan de tuin te geven en insecten zoals bijen en hommels aan te trekken.

De toegang van de tuin wordt gevormd door een druif die nu wordt ondersteund door wilgentenen. Dit willen we vervangen met een permanente pergola van hout. De tuin heeft een aantal waterbakken waarvan er 1 verplaatst moet worden en er 1 bijgeplaatst wordt. Door de warme winter groeit gras en ander overbodig groen vrij hard. Dit mag worden verwijderd.

Onthulling naambord "De Stuivelaar"

In de zomer van 2019 werd de buurttuin alweer vijf jaar oud! Tijd voor een feestje met een heuse onthulling, een nieuwe naam voor de buurttuin: De Stuivelaar. In het filmpje kun je de onthulling nog eens terugkijken.